Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Usluga 3D MODELOVANJA

 

3D fotografija je najosnovniji i najčešći vid vizualizacije. Ovaj oblik vizualizacije objekta popularan je u arhitekturi u slučajevima kada je potrebno sagledati objekat radi pravilnog oblikovanja. Objekat na fotografiji uključuje sam model ili oblik, materijale objekta, osvetljenje i prikazivanje objekta iz različitih uglova postavljanjem kamere. Postavljanjem kamere postiže se perspektivni prikaz objekta. Objekat se prikazuje sa nekoliko slika iz različitih uglova radi kompletnog sagledavanja. Kreiranjem i podešavanjem parametara scene objekat se prikazuje u realnim uslovima, u svom prirodnom okruženju.

Vizualizacija omogućava približavanje ideje krajnjem korisniku, najčešće je to investitor, koji često nije u mogućnosti da sagleda objekat kroz tehničke crteže i planove. Ovakav način prikaza slikovito reprezentuje rešenje pre nego što gradnja uopšte i počne. U arhitekturi se najčešće koristi podela na fotografije enterijera i fotografije eksterijera. Nakonkreiranja fotografija u procesu 3D Studio Max renderovanja, vrši se postprodukcijska obrada u Adobe Photoshop programu. U ovoj fazi vrši se korekcija boja, dodatno se naglašava dubina fotografije, vrši se uklanjanje smetnji, korekcija svetla i prilagođavanje kontrasta. Takođe se po potrebi obavlja isecanje fotografije.

Fotografije moguće štampati i na velikim formatima. U slučaju štampanja na velikim formatima, podešava se rezolucija fotografije u fazi renderovanja.Nakon sveže renderovane animacije u 3D Studio Max programu vrši se postprodukcijska obrada animacije u Adobe Premier Pro programu. Ovaj vid obrade omogućava dodavanje zvuka odnosno audio snimaka u prezentacije, povezivanje više animacija u jednu celinu kao i dodavanje teksta i dodatnih objašnjenja o projektu. Prezentacija i animacija se mogu učiniti interesantnijim ukoliko se „preko“ prateće muzike doda glas spikera koji čitajuci unapred pripremljen tekst, daje dodatne informacije koje prate dešavanja na sceni.

Proces izrade 3D Modela

Ideja

Pošaljite nam podloge u bilo kom formatu (dwg, pdf, jpg…) i mi ćemo vam u roku od 24h dati ponudu sa konačnom cenom i rokom izrade.

1
Konsultacije

Upoznavanje sa projektom i definisanje svih aspekata finalnog objekta: materijalizacija i teksture, svetla, uglovi sagledavanja, potreban broj slika

2
3D model

Detaljno modelovanje predmetnog objekta. Učestalost narednih konsultacija najviše zavisi od kompletnosti dostavljenih podloga.

3
Materijalizacija

Nakon usaglašavanja oblika i geometrije objekta prelazi se na finalizaciju procesa i izrađuju se konačne slike i/ili animacija.

4
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.